h1

Schooltoneel 2008

april 5, 2008

Speelde het schooltoneel vorig jaar nog Macbeth onder leiding van meneer Engels, dit jaar spelen we Happy End. Het stuk wordt geregisseerd door mevrouw Landa en mevrouw Vereecke. Een toneelstuk dat zich afspeelt in het Chicago van de roaring twenties. In het stuk probeert het Leger des Heils onder leiding van Lilian Holiday verwoed gangsters, waaronder Bill Cracker en de Dame in het Grijs te bekeren. Terwijl er regelmatig liedjes worden gezongen onder begeleiding van het schoolorkest.

 

17, 18 en 19 april om 20.00 uur speelt het schooltoneel Happy End!

 

Nog twee weken de tijd om het spel, de teksten, de liedjes, de grime, het decor, de kostuums, alles op orde te krijgen. Al heel wat maanden wordt iedere vrijdag in de gymzaal twee uur lang met bloed, zweet en thee met koekjes gerepeteerd.

 

Afgelopen zondag hebben we voor het eerst met het orkest geoefend. Het plan om het hele stuk door te spelen bleek al snel iets te optimistisch. Bij de meeste spelers was het Eerste Bedrijf diep weggezakt en iedere scène moest tien keer over, omdat onze veeleisende regisseuses niet tevreden waren. Ondertussen zat het orkest maar een beetje uit zijn neus te vreten van verveling. Daarom werd besloten alleen de scènes te spelen waarin muziek voorkwam. Oude klassiekers als ‘Amsterdam’, ‘Somewhere’ en ‘Onward, Christian Soldiers’ kwamen voorbij waar Joop van de Ende nog een puntje aan kan zuigen.Het toneelstuk begint nu steeds meer vorm te krijgen, helemaal met het orkest erbij.

                                                                 

Afgelopen dinsdag was het zaak voor de mensen van grime om te oefenen. Vorige week vrijdag hebben ze instructies gekregen van een pro en dinsdag mochten ze oefenen op de acteurs. Iedereen werd flink geplamuurd met foundation. De dames kregen nepwimpers opgeplakt en ik kreeg met lijm een baard van paardenhaar op mijn gezicht geplakt. Ook ik moest mascara op, onder het mom van: ‘Ja straks met de belichting val je weg hoor, zien we geen emotie, niks.’ Het zal er wel bijhoren.

 

We hopen jullie bij de voorstellingen te zien!

 

Jaap van der Schaaf (klas 6)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: