h1

Nummer van de Week (week 6)

februari 9, 2008

Hij is er weer, het nummer van de week. Deze week eindelijk weer eens een man die deze ereplaats bezet houdt, en niet zomaar een man! Deze man wordt door sommigen wel ‘The King of Pop’ genoemd en dit is een van zijn meest bekende nummers, een klassieker!

Thriller van Michael Jackson

 Het is dit jaar 25 jaar geleden dat het legendarische album Thriller (1982) van Michael Jackson uitkwam. 7 van de nummers op dit album zijn toptienhits geweest, denk aan Wanna Be Starting’ Something, Billie Jean, Beat It en nog vele anderen. Het titelnummer van het album is waarschijnlijk de bekendste van allemaal. Een geweldig nummer met een geniale clip. De clip is een mini horrorfilm, waarin Michael Jackson zelf meerdere keren naar voren komt als de engerd. Ook het dansje dat in de clip wordt opgevoerd door Michael Jackson en een stel griezels is wereldberoemd.

Deze week is ook het album Thriller 25th Anniversary uitgekomen. Hierop staan nummers van het originele album, maar dan bewerkt door onder andere Quincy Jones, Will.I.Am, Kanye West, Akon en Fergie. Een nummer van het album dat zeker het beluisteren waard is, is Wanna Be Starting’ Something van Michael Jackson en Akon (http://www.youtube.com/watch?v=ZAJ1R7sRR8A).

Kijk voor meer informatie: www.michaeljackson.com, http://nl.wikipedia.org/wiki/Thriller_(album), http://nl.wikipedia.org/wiki/Thriller_25 en http://nl.wikipedia.org/wiki/Michael_Jackson_%28zanger%29.

 Dus luister, kijk en geniet!

Plaats een reactie