h1

Nieuw: Nummer van de week!

januari 24, 2008

 We hebben een nieuwe rubriek op de site: het nummer van de week. Een soort van muziekrubriek, maar dan wekelijks. De liedjes van de week zijn niet altijd nieuwe liedjes, maar gewoon een leuk liedje wat de Harpoenredactie deze week is opgevallen. Als je suggesties hebt, graag, want we zijn altijd benieuwd naar nieuwe muziek. Deze week:

                             Be Mine! van Robyn

 Robyn (haar echte naam is: Robin Miriam Carlsson) komt uit Zweden en is al een hele lange tijd actief in de muziekbusiness. Op haar twaalfde nam ze al een themesong op voor een televisieprogramma. Op haar 16e werd ze gecontracteerd bij een platenmaatschappij en begon ze liedjes uit te brengen. Haar doorbraak in Amerika kwam in 1997 met de singles Show Me Love en Do You Know (What It Takes). In 1998 speelt haar liedje Show Me Love een belangrijke rol in de film Fucking Amal, in Amerika en Engeland werd de film zelfs naar haar nummer vernoemd.

 In 2004 breekt ze met haar platenmaatschappij en richt haar eigen label op, Konichiwa records. Dit jaar scoorde ze een megahit in heel Europa met het nummer With Every Heartbeat ook Konichiwa Bitches is zeker een goed nummer. Robyn doet haar eigen ding, trekt zich niets aan van anderen, weet wat ze wil en maakt nog goede muziek ook. Zoals haar website zegt: ‘She is Robyn. The most killingest pop star on the planet.’

 Laatste album: Robyn/Konichiwa Bitches (2005/2007). Voor meer informatie, zie Wikipedia en haar eigen site: www.robyn.com.

 Ik zou zeggen, luister en geniet!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: